Skip to main content
BloggInläggUtställningar

Ulla Weckströms konstutställning

By 15 september, 2021oktober 20th, 2021No Comments

Akvareller och Blandteknik

Uställningen finns hos oss under tiden 15.09.-29.10.2021

Öppet må-fre kl. 9-16

 

 

Ulla Weckström har målat och ritat sedan hon var barn, och skulle ha viljat utbilda sej inom konsten, men eftersom ”konstnär-yrket” inte var ett ”riktigt yrke”, så utbildade hon sej först till Artesan och därefter till sjukskötare. Jobbet som sjukskötare lärde henne mycket om livet, om människorna, om positivt tänkande, om flexibilitet, om tolerans, och också om henne själv. 10 år arbetade hon som sjukskötare innan ”väggen kom emot”. Härefter började hon så småningom att måla pånytt. Hon träffade Gullveig Silfast, som inspirerade henne tillbaka till bildkonsten. På Jan Kenneth Weckmanns kurser blev hon intresserad av den abstrakta konsten, av kollage och av blandteknik.

Då öppnades både dörrarna och fönstren till konstens värld. Då visste jag redan vad jag ville, eller jag började våga att testa implementeringar.

På Karl Matas kurser så lärde jag mig att då man ritar en levande modell, så är det mycket krävande men det kan vara t.o.m. roligt. Man behövde inte skämmas fast man misslyckades.

Min senaste lärare Lisbeth Bernard har under 10 års varit min lärare i akvarellmålning.

Det här är mitt bildspråk, ibland blir resultatet ofullständigt, precis lika, som det kan vara ofullständigt i livet också.

Konstens kreativa process är superenergi för mej. Den är hälsosam, såsom kulturen och konsten är i allmänhet.

”Detta är mitt språk/min sång och jag älskar det.”

Ulla Weckström har varit månadens namn i Helsingfors Konstförening i Augusti 2021 och denna text är översatt från en finsk artikel som publicerades av föreningen.