BARNKULTUR

Luckans barnkulturverksamhet erbjuds i daghemmen, biblioteken och kulturhusen i Raseborg, i bokbussen, i skolorna och i LillaLuckan – rummet för barnkultur.

I LillaLuckan Raseborg ordnas eftisprogram med sagostunder, kreativt skapande och pyssel, dockteater, sommarläger och övrig barnkulturverksamhet som både Luckan och våra samarbetspartner ordnar.

SAGOVERKSTÄDER är interaktiva kultur- och konstverkstäder, där vi blandar språk, rörelser, lek och musik till en fantastisk saga. Sagoverkstäderna är gratis och riktar sig främst till daghemsgrupper.
SAGOUTSTÄLLNINGAR är mini-utställningar för barn och barnfamiljer som presenterar nordiska barnboksillustratörer och visas i LillaLuckan.
KULTURKARAMELLER är lördagsförmiddagar med program för barnfamiljer. Kalaslördagar ordnas några gånger per termin och erbjuder exempelvis barnteater, musikkonserter eller kreativa verkstäder.
BOKBIO är biostunder där vi tittar på nordiska animationer och gör tillhörande kreativt pyssel i LillaLuckans eftermiddagsklubb.
LILLA BOKKASSEN är en uppsättning nya finlandssvenska barnböcker med tillhörande pedagogiskt material som dagisgrupper kan låna från Luckan.

Sagomormor Marias digitala dagisbesök 2021.

Välkommen till LillaLuckan Raseborg – rummet för barnkultur som upprätthålls av Luckan.
Luckan rf är medlem i Förbundet för barnkulturcenter i Finland.

Följ programmet i Facebook-gruppen LillaLuckan Raseborg.

Följ Instagram kanalen Sagopyssel för pyssel, sagor, tips mm. med Sagomormor Maria.
I vår materialbank hittar du alla färgläggningsbilderna.

Mera tips för barn och pedagoger hittar du på Luckans barnkultur hemsida.

Läs vårt blogginlägg om tips för barnfamiljer i Raseborg denna vinter!
Årets sommarbok hittar ni via
 här. 

Vinterpysselbok

Min Vinterbok – Sagopyssel, tryck för att printa ut din egen version.


Min Sommarbok – Sagopyssel, tryck för att printa ut din egen version.