Inlägg

Västnyländska ungdomsringen VNUR

By 23 maj, 2018augusti 31st, 2018No Comments

VNUR fungerar som regional samlings-, service- och intresseorganisation för svenskspråkiga ungdoms-, hembygds- och kulturorganisationer i Västnyland. Västnyländska Ungdomsringen grundades 1917. Verksamhetsområdet täcker Raseborg, Hangö, Ingå, Sjundeå och Lojo.

VNUR är en aktiv del av den finlandssvenska ungdomsrörelsen med Finlands svenska ungdomsförbund FSU som takorganisation. VNUR är även medlem i Nylands svenska ungdomsförbund (NSU) och är med sina 38 medlemsföreningar NSU:s största medlemsförbund. Ungdomsringens medlemsföreningar upprätthåller flera föreningshus, som är viktiga samlingspunkter, festlokaler och kulturhärdar.

Västnyländska Ungdomsringen har under åren tagit initiativ till en lång rad kulturprojekt, ibland helt på egen hand, ibland i samarbete med andra ideella organisationer. En del av dessa projekt lever idag sitt eget liv, som en del av VNUR:s ordinarie verksamhet eller helt självständigt. VNUR upprätthåller också Raseborgs sommarteater vid Raseborgs slottsruiner samt Tryckeriteatern i Karis.

Mera info om VNUR finns på hemsidan och på FB-sidan.