Skip to main content
Blogg

Vad gör unga Karisbor?

Tre stycken stolta Karisbor, Elin Sundell, Ian Granström och Petri Horttana har tillsammans skapat projektet 10300.fi för att lyfta fram och uppmärksamma staden Karis och dess invånare.

Projektet inleddes 2018 med utställningen Karis legender för att lyfta fram personer som under tiderna bidragit till ett hemtrevligt och funktionellt Karis. Äldre generationens lokala profiler och företagare, samt olika verksamheter stod i fokus för utställningen.

Denna sommar påbörjas arbetet med en ny utställning, denna gång med fokus på unga i Karis. Temat för utställningen Ung i Karis är konst, kultur och fritid bland unga. Genom utställningen uppmärksammas Karis som en levande hemort. Unga intervjuas och fotograferas då de förverkligar sig själva genom konsthobbyer, idrott och annat.

Utställningen utgår från personliga berättelser som tas fram i form av en intervju, samt fotografier. Materialet inför utställningen smalas in nu under sommaren, och producenterna är i full gång med att hitta unga Karisbor som vill dela med sig av sitt liv i staden. Är du, eller känner nu någon som är 13–19 år gammal och intresserad av att berätta om sina fritidsintressen?

Läs mer om utställningen och anmäl ditt intresse här fram tills 26.6.2020.

Projektet görs i samarbete med Luckan Raseborg och vi är glada över att få vara med och lyfta fram det lokala kulturengagemanget i regionen.

 

Text: Julia Hemgård, bild: Elin Sundell