BloggInlägg

Sommarläger 2019

Luckans sommarläger för barn mellan 7 och 10 år ordnades den 3-5.6. På lägret fick barnen vara kreativa, pyssla och spela teater med hjälp av lägerledare Maria och Marica och hjälpledare Frida och mig själv, Ellen.

På de två första dagarna fick vi göra gipsmasker som vi sedan pyntade med målfärger, glitter och olika föremål. Vi fick laga handdockor som kläddes med kläder som vi lagade av olika tyger. Vi lyssnade också på sagor som Maria berättade och då fick vi slappna av och låta fantasin flyga fritt.

För att inte behöva sitta stilla på stolar hela dagarna hade vi en lunchpaus där vi for utomhus. Vi lekte lite så att man fick springa av sig och sedan hade vi en picknick där vi åt vår lunch. På lunchrasten hade vi trevligt och vi pratade om lite vad som helst.

Den sista dagen av lägret var vi på Tryckeriteatern. Där träffade vi Marica som skulle lära oss improvisation och bejakande inom teater. Vi hade många olika övningar, vissa mer krävande och vissa mer enkla, fast alla lika roliga. I några av övningarna använde vi oss av de masker och dockor som vi lagat på de tidigare lägerdagarna. Vi fick lära oss att våga komma ut ur våra komfortzoner och vara helt andra karaktärer som inte alls påminde om oss själva.

Det var en ny upplevelse för oss alla att spela teater och vi lärde oss mycket.
“Det bästa med sommarlägret var att prova på de olika övningarna i TryckeriTeatern, och att laga maskerna i LillaLuckan var roligt”, säger Isabelle 10 år.

Ellen, hjälpledare* på Luckan Raseborg

*sommarjobbarna finansierades via Andelsbanken Raseborg