BloggUtställningar

Mad season utställning av Anna Lucia Silfvasts

By 7 januari, 2019 No Comments

Anna Lucia Silfvast Mad seasons, abstrakta verk i blandteknik på fanér.
” I mina verk från Mad seasons helheten har jag reflekterat över våra årstider och deras inverkan på människosinnet. Titeln Mad seasons kommer från väderförändringar de senaste åren, hur en dag i november är varmare än midsommarafton, och våra varma snöfria jular eller plötslig värmebölja runt påsk. Målningarnas titlar är tagna från dagar och händelser på året, t.ex Picnic i parken, och Nobelfesten.
Jag har använt restbitar av fanér med tanke på återanvändning och för att uppmuntra till miljövänlighet.

” Am I the only one who remembers that summer. Oh I remember every day each time a place was saved. The music that we made. The wind has carried all of that away. Long gone day.
– Mad season

”Jag målar intuitivt och med starka färger, för tillfället är jag mest intresserad av abstrakt konst, skikt av målfärg, expressiva penseldrag, ytan och kompositionen samt att bryta regler och utvecklas som målare. Min inspiration får jag från musiken och våra fyra årstider, men också från film, litteratur och andra konstnärer ”

Anna Lucia Silfvast ( född 1967 i Karis ) bor och arbetar i Karis. Jag arbetar som bildkonstnär på heltid, förutom att jag lär målning för äldre. Jag har studerat konst i många år, bl.a på Fria konstskolan och Västra Nylands Folkhögskolas konstlinje, senast har jag gått en 3,5 årig utbildning till bildkonstnär på Alfa Art konstskolan i Helsingfors.
Tidigare har jag jobbat på galleri Forum Box i Helsingfors som producent och verksamhetsledare, jobbat som vårdare för barn med specialbehov och med seniorer.
Sedan 2013 jobbar jag deltid som konstlärare för äldre.

Utställningen kan ses på Luckan Raseborg, Torgg. 3, Karis 7.1-15.2.2019 (vard. 9-16).

Om du är intresserad av mina verk så finns mer konst i olika teman och tekniker på:
Instagram anna_lucia_s
Taiko: Anna Lucia Silfvast
Facebook: Artist Anna Lucia Silfvast
[email protected]