Blogg

Komik i karantän med Alfred Backa

Att det har varit en annorlunda vår i år är det ingen tvekan om. Coronaviruset har påverkat vår vardag på många olika sätt. Allt från distansarbete, till begränsning av rörelsefrihet och umgänge. I detta osäkra och svårgripbara läge är det ändå viktigt att fortsätta vardagen och hitta på nya och annorlunda lösningar som går att tillämpas även under coronatider.

Alfred Backa har gjort precis detta, han har anpassat sig till den rådande situationen genom att bjuda allmänheten på alternativ och nyskapande stand-up. Stand-up serien Komik i karantän består av sex videoavsnitt som utkommer under maj månad, där publiken kan ta del av Backas stand-up digitalt via Youtube, Facebook och Instagram.

Målgruppen är främst ungdomar i åldern 15–25 år, men produktionen passar alla som vill ha sig ett gott skratt hemma i soffan. Videoavsnitten är ca 5 minuter långa och utgår från olika högtider som förekommer under maj månad, vilket gör att avsnitten även kan fungera som ett lite annorlunda och lustigt inslag i skolundervisningen.

Blev du nyfiken? Kolla in de två första avsnitten här.  Följ dessutom Alfred Backa och Luckan Raseborg på Facebook och Instagram, där nya avsnitt publiceras varje vecka.

Projektet Komik i karantän är gjort i samarbete med Luckan Raseborg och finansieras genom bidraget Kultur under tiden som beviljats av Svenska Kulturfonden och Konstsamfundet.

Alfred Backa är stand-up komiker och författare från Pensala i Österbotten. Bland hans böcker kan nämnas Överlevnadshandbok för finlandssvenskar (2018) och Finland hundranånting 1917–2017 (2016) utgiven i nyutgåva 2018. Alfred Backa har gästat Raseborg i flera repriser. Under det senaste året har vi fått se stand-up uppträdanden på Kulturhuset Karelia och Bokkalaset i Ekenäs besöktes av hans uppträdande 2018. Karis Svenska högstadium och Karis Billnäs Gymnasium gästades av Backa under Svenska veckan 2019.

 

text: Julia Hemgård