Inlägg

Ingå kommun

By 20 juni, 2018augusti 31st, 2018No Comments

Glad i Ingå

En dryg halvtimmes bilfärd från huvudstadsregionen, omgiven av böljande åkrar och gnistrande hav, hittar du glada Ingå. En tvåspråkig kommun med knappt 6 000 invånare.
Ingå ligger ungefär mitt emellan Helsingfors och Hangö. Kommunen har en vidsträckt skärgård som erbjuder mångsidiga möjligheter till båtliv och fritidssysselsättning. Årligen ordnas här flera evenemang som lockar såväl ortsbor som sommargäster och andra med koppling till kommunen.
Ingås närmaste grannar är Raseborg i väster, Lojo i norr och Sjundeå och Kyrkslätt i öster.

Friluftsmänniskor, idrottare eller bokmalar – i Ingå finns något för alla att fylla sin fritid med. Om man gillar att snöra på vandringskängorna är Ingå en skattkammare av natursköna platser att besöka. Man kan också försöka hitta alla geocacher runt om i bygden.
Biblioteket är kommunens vardagsrum. Här kan man botanisera i vår omfattande samling böcker, slappna av i en fåtölj i spelgrottan, få information om kommunens tjänster eller rentav köpa fiskelov. Filmsugna kan släntra in på den kommunala biografen IoBio.
Kommunen har ett aktivt ungdomsväsende som ordnar regelbundet program, både i och utanför ungdomsgården Unccan.
Kommunen har även ett rikt föreningsliv – nästan varje Ingåbo är medlem i en eller flera föreningar.

Mera info finns på hemsidan och på FB-sidan.

Keskellä luontoa, mutta vain puolen tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Iloinen Inkoo on kaksikielinen vajaan 6000 asukkaan kunta Helsingin ja Hangon puolivälissä.
Inkoolla on laaja saaristo, joka tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet veneilyyn ja vapaa-aikaan. Inkoossa järjestetään vuosittain tapahtumia, jotka houkuttelevat runsaasti kuntalaisia, kesäasukkaita ja muita, joilla on yhteyksiä kuntaan. Inkoon lähimmät naapurikunnat ovat lännessä Raasepori, pohjoisessa Lohja ja idässä Siuntio ja Kirkkonummi.

Ulkoilmaihminen, urheilija tai lukutoukka, Inkoosta löytyy tekemistä vapaa-ajalle.
Jos vetää mielellään jalkaan vaelluskengät, Inkoo on todellinen aarreaitta. Täältä löytyy luonnonkauniita paikkoja Kopparnäsin luonnonsuojelualueesta uskomattoman kauniin saariston lukemattomiin luontopolkuihin. Voi myös yrittää löytää kaikki seudulle kätketyt geokätköt. Täältä löytyy myös pururata, urheilukenttä, urheiluhalli, ampumaratoja ja ulkokuntosali.
Kirjasto on kunnan olohuone. Siellä voi tehdä muutakin kuin tutkia laajaa kirjakokoelmaa, esimerkiksi rentoutua peliluolan nojatuoleissa, saada tietoa kunnan palveluista tai vaikka ostaa kalastuslupia.
Jos elokuvan katselu kiinnostaa, voi astella kunnalliseen elokuvateatteriin IoBioon.
Kunnalla on aktiivinen nuorisotoimi, joka järjestää säännöllisesti ohjelmaa sekä nuorisotalo Unccanilla että sen ulkopuolella.
Näiden lisäksi kunnassa on myös runsaasti yhdistystoimintaa – lähes kaikki inkoolaiset ovat jäseniä yhdessä tai useammassa yhdistyksessä.

Lisäinfoa kotisivuilta ja FB-sivulta.