Skip to main content
BloggInlägg

Idag flaggar Finland för första gången till ära av barnrättsdagen

By 20 november, 2020No Comments

Barnrättsdagen 20.11.2020
Idag flaggar Finland för första gången till ära av barnrättsdagen.
Luckan har sedan 2018 arbetat med barnets rättigheter genom projektet “Barnens rätt på jorden här i Norden”. På flera Luckan i landet kan man se konstverken som utställning. Fem konstverk av Linda Bondestam är framsatta i LillaLuckan Raseborg och ett gratis inspirationsmaterial som uppmärksammar barnets rättigheter och Norden finns tillgängligt för pedagoger. Materialet inspirerar till diskussion, lek och skapande verksamhet och får användas fritt! Konstverken kan hängas upp som en plansch eller printas ut så barnen kan klippa sina favoritdetaljer ur dem.
I Raseborg distribueras materialet till skolorna. Utskriftsvänliga materialet hittar du i materialbanken.

Raseborgs stadsbibliotek uppmärksammar barnrättsveckan
I Ekenäs bibliotek kan du vara med och skapa framtidens stjärnkarta. Vi firar Veckan för barnets rättigheter. Målet är att göra barnets rättigheter mer kända bland barn och ungdomar. Veckan firas i år 16–22.11.2020. Också en videohälsning till alla barn i Raseborg från stadsdirektören hittar du här.

Fira jultiden! Tips till alla barn från Luckan Raseborg
Luckans barnkulturnätverk och Svenska YLE samarbetar i år igen för att producera och distribuera julkalendrar till barn och Luckan Raseborg på Torggatan 3 i Karis är ett utdelningsställe. I Raseborg kan du hämta din BUU-kalender i Luckan och på Ekenäs bibliotek.
Luckan Raseborg samarbetar med Sagopyssel-kanalen och du kan följa Bus-nissens tips under hela december 2020 på Instagram.
Luckan Raseborg tipsar också alla barn om halmhoppning på stämningsfulla Mörby gård i Pojo, Raseborg fram till och med 23.12!